Στη Γαλλία,
οι Γάλλοι λένε "ναι"
στην αλληλεγγύη.
Πολλοί προσφέρουν
χρόνο ή χρήματα.
Μπορείτε κι εσείς,
που διαμένετε
στην Ελλάδα,
να φανείτε αλληλέγγυοι.
 

 

E-mail

 


 

Γαλλικός Σύλλογος
Αλληλοβοήθειας στην Ελλάδα


Μια ομάδα εθελοντών δραστηριοποιείται,
εντός της Γαλλικής παροικίας, για να προσφέρει
βοήθεια και ανακούφιση σε δοκιμαζόμενους ομοεθνείς.
 

Site en français
  

  Εκδηλώσεις και φωτογραφίες

  προσεχώς...

Beaujolais Nouveau στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Αθηνών Eugene Delacroix (22 Νοεμβρίου 2013) 

Η Ελληνογαλλική Σχολή "Ε. Delacroix" φιλοξένησε πρόθυμα και πάλι την εκδήλωσή μας για το Νέο Βeaujolais, στις 22 του περασμένου Νοεμβρίου, και μάς επέτρεψε να κάνουμε αυτή τη γιορτή της αλληλεγγύης με το δικό μας γαλλικό τρόπο! Χάρις στην εταιρεία GALITEL και ο chef Dominique Perrot, γευτήκαμε έναν τυπικό αυθεντικό γαλλικό μπουφέ "capagnard", φυσικά με την κλασσική συνοδεία κρασιού beaujolais nouveau, αλλά και ερυθρού οίνου Νεμέας σε ειδική εκδοση. Άλλη μια καινοτομία: η παρακείμενη έκθεση-δοκιμή διαφόρων ελληνικών προϊόντων, η οποία κυριολεκτικά μαγνήτισε τους παρευρισκομένους. Όλοι οι γενναιόδωροι δωρητές μας έδωσαν το παρόν για να ενισχύσουν τη λαχειοφόρο αγορά: η VINCI-Grands projets, η PERNOD RICARD, AEGEAN AIRLINES, THALES και πολλοί άλλοι μικρότεροι και μεγαλύτεροι δωρητές μάς επέτρεψαν να παρουσιάσουμε μια πλούσια και ποικίλη λαχειοφόρο αγορά, που εξαφανίστηκε ταχύτατα! Η πίστα χορού κράτησε τους φανατικούς της ως αργά, και περιμένουμε ένα μόνο πράγμα: το αντίστοιχο ραντεβού του 2014!

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της βραδιάς. Το έργο μας συνεχίζεται, χάρις σε όλους σας.
 

 

Gala annuel du 5 juin au SOFITEL de l'aeroport d'Athenes

Το ετήσιο Gala του Γαλλικού Συλλόγου Αλληλοβοήθειας έγινε στις 5 του περασμένου Ιουνίου, υπό την επίτιμη προεδρία του Πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα Εξοχώτατου κου Jean Joup Kuhn-Delforge, και για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Gala πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Μήνα Γαλλικής γαστρονομίας, το οποίο διοργάνωσε το εμπορικό τμήμα UBIFRANCE της Πρεσβείας, σε συνεργασία με τους εταίρους του: την Ελληνογαλλική Σχολή "Ε. Delacroix" και το ξενοδοχείο SOFITEL. Οι πολυάριθμοι φίλοι του Συλλόγου μας έδωσαν ραντεβού στο SOFITEL του αεροδρομίου Αθηνών, με διαχρονικό σύνθημα την αλληλεγγύη, και αρχικά δροσίστηκαν με το ποτό που προσέφερε ευγενικά η PERNOD RICARD, για να ενδώσουν αμέσως μετά στη γαστρονομική απόλαυση του μπουφέ που παρουσίασε το SOFITEL (το κρασί ήταν ευγενική προσφορά του οίκου DEALS, τον οποίο ευχαριστούμε). Κατόπιν αφεθήκαμε στη νοσταλγία χάρις στον Μίμη Πλέσσα, που μάς τίμησε με την παρουσία του και με την ερμηνεία του προς τέρψιν όλων (ευχαριστούμε την Vinci/Grands projets και την THALES που κατέστησαν δυνατή τη μουσική επένδυση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς (ευχαριστούμε την AIR FRANCE κι όλους τους γενναιόδωρους δωρητές των εντυπωσιακών δώρων που κληρώθηκαν), και η πίστα ανοίχτηκε για χορό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην όμορφη αυτή βραδιά, αλλά κι όσους (χορηγούς κι εθελοντές) βοήθησαν στη διοργάνωσή της. Όλοι μαζί κερδίσαμε το στοίχημα να καταφέρουμε να παντρέψουμε τη γαστρονομία με την αλληλεγγύη!
 

Φωτογραφικό πανόραμα του Gala 2013
 

 

Beaujolais Nouveau στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Αθηνών Eugene Delacroix (16 Νοεμβρίου 2012) 

Στις 16 Νοεμβρίου του 2012 βρεθήκαμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε την άφιξη του Νέου Beaujolais, πάντα σε πνεύμα αλληλεγγύης, και πάντα στο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής, της οποίας οι πόρτες είχαν ανοίξει πρόθυμα για μάς από τον Διευθυντή κο Β. Luyckx. Με τη μοναδική βοήθεια του τμήματος UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, έγινε δυνατή και η παράλληλη διοργάνωση της γευσιγνωσίας κρασιού σε διπλανή αίθουσα, προς τέρψιν όλων των παρευρισκομένων. Το "Radisson Blu Park Hotel" ανέλαβε να μάς περιποιηθεί με το γνωστό του κι αποτελεσματικό μπρίο που μάς κάνει να τούς προτιμούμε! Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ φρόντισε για τα τυριά κι αλλαντικά που έδωσαν την απαραίτητη γαλλική χροιά, η PERNODRICARD ΕΛΛΑΣ φρόντισε για το ποτό της υποδοχής, και η VINCI/ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ προσέφερε το μεγάλο δώρο της λαχειοφόρου αγοράς (η οποία είχε πλουτιστεί από πολλούς γενναιόδωρους δωρητές). Οι συμμετέχοντες έφεραν το κέφι τους και, με τη βοήθεια του DJ, όλα αυτά μαζί έφτιαξαν μια βραδιά που ζέστανε την αρχή του φετινού χειμώνα!

Εκφράζουμε όλη μας την ευγνωμοσύνη σε όλους όσους συνεισέφεραν στην επιτυχία της εκδήλωσης: δωρητές, συμμετέχοντες κι όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση, ο καθένας προσέφερε το πολύτιμο πετραδάκι του για τη συνέχιση του έργου μας. Σάς ευχαριστούμε όλους θερμά!
 

Φωτογραφικό πανόραμα του Beaujolais 2012
 

 

Ετήσιο Gala στήν Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση (14 Ιουνίου 2012) 

Μετά από μια ζεστή μέρα, ένα αεράκι σηκώθηκε για να δροσίσει τη φετινη βραδιά του Γκαλά μας, στις 14 του περασμένου Ιουνίου. Έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε πλήρως την πανέμορφη πανοραμική ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, μέσα στη Λεωφόρο Συγγρού, και την καταπληκτική θέα της που φτάνει από τα μνημεία της Αθήνας ως το Φάληρο! Υπό την επίτιμη προεδρία του Εξοχωτάτου Πρέσβη της Γαλλίας κου Jean-Loup Kuhn-Delforge, και με επίτιμο καλεσμένο τον κο Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στη ΣΓΤ), οι φίλοι και χορηγοί του Συλλόγου μας έδωσαν το παρόν στη μεγάλη μας εκδήλωση. Το εστιατόριο ΧΥΤΡΑ επιμμελήθηκε τις γεύσεις, και η εταιρεία THALES μάς προσέφερε το κρασί. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να κερδίσουν έναν από τους πραγματικά μοναδικούς λαχνούς μας, και ειδικότερα το εισιτήριο Αθήνα-Νέα Υόρκη με το περίφημο Airbus 380, γενναιόδωρη προσφορά της AIR FRANCE. Η πίστα χορού φιλοξένησε πρόθυμα όσους αφέθηκαν στη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο DJ μας. Μια υπέροχη βραδιά, που ξαναέφερε την αλληλεγγύη στο προσκήνιο! Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας: VINCI, ΓΕΦΥΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, PERNOD RICARD HELLAS, GROUPAMA-ΦΟΙΝΙΞ, DCNS, SHISEIDO, PIERRE FABRE και πολλούς ακόμη, καθώς κι όλους όσους συνεργάστηκαν και παρέστησαν στη βραδιά. Ραντεβού τον προσεχή Νοέμβριο, για το Beaujolais nouveau!
 

Φωτογραφικό πανόραμα του Gala 2012
 

 

Beaujolais Nouveau στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Αθηνών Eugène Delacroix (18 Νοεμβρίου 2011) 

Η βραδιά μας του Νέου Beaujolais έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2011, στην Ελληνογαλλική Σχολή "Ε. Delacroix", με την ευγενική χορηγεία του Διευθυντή κου Bernard Luyckx. Πάνω από 350 άτομα αψήφησαν τα κρύα της εποχής για να βρεθούν κοντά μας και να εορτάσουν ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και τα 60ά γενέθλια της γιορτής του Νέου Beaujolais στη Γαλλία.
Χάρις στην πολύτιμη συνεργασία του οικονομικού τμήματος UBIFRANCE, μια μεγάλη εκδήλωση γευσιγνωσίας γαλλικών κρασιών είχε διοργανωθεί παράλληλα σε διπλανή αίθουσα, και προσέλκυσε αθρόα όλους τους παρευρισκομένους!
Ο νέος Πρέσβης της Γαλλίας κι Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Jean-Loup Kuhn Delforge τίμησε εκδήλωσή μας για πρώτη φορά με την παρουσία του.
Ο εξαιρετικός μπουφές (δημιουργία του ξενοδοχείου Park), η λαχειοφόρος αγορά και η πίστα του χορού συμπλήρωσαν το καρέ του κεφιού της αξέχαστης αυτής βραδιάς.
Ευχαριστούμε ολόθερμα τις εταιρείες AIR FRANCE, CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, VINCI, BIO.S, PERNOD RICARD HELLAS, EDILYS, CEGEDIM κι όλους τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς μας, που συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς· καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και το Σύλλογο AFIC, που συμβάλλει διαχρονικά στην προσφορά του κρασιού της εκδήλωσης.
Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για το 2012!
 

Φωτογραφικό πανόραμα του Beaujolais 2011
 

 

Ετήσιο Gala στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά (2 Ιουνίου 2011) 

Το Γκαλά 2011 έγινε στις 2 του περασμένου Ιουνίου, σ'ένα χώρο που παραπέμπει κατ'ευθείαν σ'ό,τι ευγενέστερο υπάρχει σχετικά με τα θαλάσσια σπορ: συγκεντρωθήκαμε στον πολύ επίλεκτο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στον Πειραιά, ο οποίος μάς είχε διαθέσει για την περίσταση τις στολισμένες με τρόπαια αίθουσές του. Πρόκειται για έναν μοναδικό χώρο: είχαμε την αίσθηση πως είχαμε σαλπάρει σε ιστιοφόρο για κρουαζιέρα στην Αττική!
Οι προσκεκλημμένοι απόλαυσαν ελεύθερα τον γευστικότατο και πλουσιότατο μπουφέ, το μπαρ - μερική χορηγεία της PERNOD RICARD, τη βεράντα με ανοιχτή θέα στο Σαρωνικό, και χόρεψαν στους ήχους της ορχήστρας που χορήγησε εξ ολοκλήρου η VINCI-Construction.
Καθώς η εκδήλωση σημαδεύεται πάντοτε από τις έννοιες της διασκέδασης και της αλληλεγγύης, πολλοί χορηγοί και δωρητές συμμετείχαν στη διοργάνωση και την επιτυχία της: η AIR FRANCE για τον πρώτο λαχνό, οι CCEF, η ΓΕΦΥΡΑ, η CEGEDIM, η GROUPAMA PHOENIX, η EDILYS, η MERCK μεταξύ πολλών άλλων, καθώς επίσης και επώνυμοι ιδιώτες δωρητές. Φυσικά πρέπει να αναφερθεί και η πολύτιμη και σιωπηλή αρωγή του "ανώνυμου δωρητή", γενικός όρος που υποδηλώνει πολύ κόσμο.
Ευχαριστούμε ειδικότερα την ΑΕ τον κο C. Farnaud, Πρέσβη της Γαλλίας και Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου, τις κυρίες Συμβούλους C. Suard και C. Peridon, τον Διευθυντή της UBIFRANCE κο M. Bauza, αλλά και όλους όσους συνεισέφεραν στην εκδήλωση την υποστήριξη, την εργασία και το κέφι τους!
 

Φωτογραφικό πανόραμα του Gala 2011
 

 

Beaujolais Nouveau στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Αθηνών Eugène Delacroix (19 Νοεμβρίου 2010) 

Πολλές καινοτομίες, το 2010, για τη χορευτική βραδιά μας για το Νέο Beaujolais, που έγινε στις 19 του περασμένου Νοεμβρίου, και πάντα στο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής “Eugène Delacroix”, τον οποίο μάς παραχώρησε ευγενικά ο Διευθυντής του κος Jamil Maleyran.
Ο ντιζάινερ Jean-Charles de Castelbajac κόσμησε την αφίσα μας μ'ένα πρωτότυπο έργο του, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση.
Σε συνεργασία με το Εμπορικό τμήμα UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, διοργανώθηκε ταυτόχρονα με την εκδήλωση, σε διπλανή αίθουσα, δοκιμή γευσιγνωσίας γαλλικών κρασιών, η οποία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον. Ο chef Christian Robert (του ξενοδοχείου “Park”) ξεπέρασε τον εαυτό του με το μπουφέ που σερβίρησε, τον οποίο όλοι απόλαυσαν. Στη συνέχεια, ο DJ μάς τράβηξε στην πίστα - πολλοί μάλιστα με δυσκολία την άφησαν στο τέλος!
Το κρασί βιολογικής καλλιέργειας που καταναλώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε παραγγελθεί στη Γαλλία, στο κτήμα JG Chasselay, με την ευγενική χορηγεία του Συλλόγου AFIC και της εταιρείας CEGEDIM.
Οι μεγάλοι χορηγοί μας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DELIFRANCE, AIR FRANCE, VINCI, και πολλοί άλλοι, συνέβαλλαν τα μέγιστα στην οργάνωση της εκδήλωσης, και τους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους. Εξίσου θερμά ευχαριστούμε κι όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοπίησή της, αλλά κι όλους όσους, με τη συμμετοχή τους, την έκαναν θριαμβευτική.
 

 

 

© Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Γαλλικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας